Train je 'mind'

Mindfulnesstraining (of aandachttraining) heet officieel Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training en is een achtweekse stressreductie-training die ruim 35 jaar geleden werd ontwikkeld door de Amerikaanse wetenschapper Jon Kabat-Zinn.

Het heet training, omdat je aandacht kunt trainen, net als een spier. Door middel van verschillende oefeningen leer je steeds meer aandachtig te zijn in het moment. Je oefent met milde, niet-oordelende aandacht te zijn bij alles wat zich aandient. Of dit nu gedachten, stemmingen of lichamelijke gewaarwordingen zijn.

Je leert te zijn in plaats van te doen. Moeten wordt ont-moeten. Het effect is dat je door stil te staan (eerder) je neigingen en gewoontepatronen gaat herkennen, waardoor je een keuze krijgt, in plaats van te reageren op de automatische piloot.

Mensen die een achtweekse hebben gevolgd geven aan zich beter te kunnen concentreren, minder te piekeren, beter te slapen en beter in staat te zijn hun grenzen te bewaken. Daarnaast worden afname van de klachten, een positiever beeld van zichzelf en hun omgeving, meer energie en een algehele verbetering van de kwaliteit van leven gerapporteerd.

De achtweekse mindfulnesstraining (MBSR) wordt in het najaar van 2024 weer aangeboden op maandagavond én woensdagavond in Steenwijkerwold.

Kosten: 495 euro voor acht bijeenkomsten van 2,5 uur inclusief: kennismakingsgesprek, werkmap, een App met audiobestanden om thuis te oefenen, een stiltedag en een nagesprek.

Een groot aantal verzekeraars vergoedt de achtweekse mindfulnesstraining (MBSR/MBCT) in het aanvullende pakket (tot 350 euro bij burn-out klachten). Menzis vergoedt het voor mantelzorgers volledig. Zie voor meer informatie: 
http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness.

 

Achtweekse mindfulnesstraining (ma.avond) 

Tijd: Acht maandagavonden van 19:00-21:30 uur
Locatie: Steenwijkerwold
Datum:

30 sept., 7/14/21 okt. en 4/11/18/25 nov. (stiltedag zo. 17 nov. 10-16 uur)

Prijs:  €495
Contact: info@altijdmindful.nl

Achtweekse mindfulnesstraining (wo.avond) 

Tijd: Acht woensdagavonden van 19:00-21:30 uur
Locatie: Steenwijkerwold
Datum:

2/9/16/23 okt. en 6/13/20/27 nov. (stiltedag zo.17 nov. 10-16 uur)

Prijs:  €495
Contact: info@altijdmindful.nl

Voor aanmelden, informatie & contact: info@altijdmindful.nl. Of bel Anette: 06-43069256. Na aanmelding vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats.