Trainingen voor jongeren

Stress voor toetsen of examens, verwachtingen van thuis, balans tussen school en hobby’s, de onophoudelijke stroom van berichten op Facebook, Instagram, Whatsapp, WeChat, Snapchat...

Het kan allemaal wel eens teveel worden. Dan heb je behoefte aan rust in je hoofd. Of wil je gewoon leren hoe je je beter kunt concentreren? Hoe je beter je grenzen leert kennen en aangeven? Wat minder snel geïrriteerd wordt? Of gewoon wat aardiger voor jezelf, en anderen?

Misschien is aandachttraining (een ander woord voor mindfulnesstraining) dan wel iets voor jou. Aandacht kun je namelijk trainen, net als een spier. Je leert om meer in het moment te zijn, waardoor alles in je hoofd als vanzelf tot rust komt en je je beter kunt concentreren.

Door je aandacht te trainen herken je ook je emotionele ‘triggers’ eerder en kun je leren piekergedachten wat minder serieus te nemen, je lichaam meer te ontspannen en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Je krijgt een werkboek met wekelijks een paar opdrachten en audio-opnames om thuis mee te oefenen, want hoe meer je oefent, hoe sterker je aandachtsspier wordt! En hoe beter jij om kunt gaan met dagelijkse stress en allerlei andere grote en kleine zorgen, iets waar je voor de rest van je leven wat aan zult hebben. 

De training '.b' bestaat uit tien wekelijkse groepslessen van 1-1½ uur en kan ook op scholen (al dan niet klassikaal) worden aangeboden. De prijs is inclusief een kennismakingsgesprek, audio-opnames en een werkboekje. .b (dot-be) staat voor 'Stop, Breathe and Be': een mede door de universiteit van Oxford ontwikkeld mindfulnessprogramma speciaal voor jongeren in de middelbare schoolleeftijd van 12-19 jaar. Op scholen zijn introductieworkshops mogelijk voor leerlingen, docenten en/of ouders, en het hele programma kan ook in het Engels gegeven worden. 

Daarnaast bied ik ook tienweekse trainingen aan via de methode 'Aandacht Werkt!' van Eline Snel voor de leeftijd 12-14 of 15-19 jaar. De methode is vergelijkbaar met de .b training, maar heeft een Nederlandse oorsprong en is meer gebaseerd op de achtweekse training voor volwassenen.

Groepsgrootte bij open inschrijving drie tot tien deelnemers en de kosten bedragen rond de 250 euro (inclusief BTW) per deelnemer, afhankelijk van de locatie. Neem bij financiële obstakels contact met me op, dan bekijken we samen de mogelijkheden. Voor scholen geldt een aangepast tarief.

Voor aanmelden, informatie & contact: info@altijdmindful.nl. Of bel Anette: 06-43069256. Na aanmelding vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een training gestart.