Compassietraining

De MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living) training is een zorgvuldig opgezette en wetenschappelijk onderbouwde training die een vervolg of verdieping kan bieden op de klassieke mindfulnesstraining (MBSR) en met name voortborduurt op de kwaliteiten mildheid en vriendelijkheid. In de eerste plaats voor jezelf.

Heel geschikt dus als je bv. last hebt van perfectionisme, een negatief zelfbeeld, gevoelens van schuld of schaamte, en/of een strenge 'innerlijke criticus'. 
Wellicht is er iets dat je moeilijk vindt om te accepteren, en waarin je in plaats van verzet of boosheid eigenlijk (zelf)compassie nodig hebt. Of als je gewoon wat aardiger wilt zijn tegen jezelf, je beoefening weer wat op wilt frissen, de steun van een groep wel weer even kunt gebruiken, etc. etc. Kortom: om weer een stap te zetten beter voor jezelf te zorgen, om over jezelf te leren, dichter bij jezelf te komen. 

De training bestaat net als de MBSR uit negen sessies, verspreid over drie of vier maanden. Soms zit er een week  tussen, omdat er best veel oefeningen zijn en de training ook wat meer theorie bevat (en onder andere ook schrijf- en reflectie-oefeningen), zodat je de tijd hebt om alles een beetje uit te proberen en je ook wat achtergrondinformatie kunt lezen.

Praktisch:
Voorwaarde voor deelname is dat je eerder een MBSR of MBCT mindfulnesstraining hebt gevolgd. Kosten bedragen €495 voor negen sessies van 2½ uur, incl. voorgesprek, werkboek, een App met audio om te oefenen en een stiltesessie. Veel verzekeraars vergoeden de compassietraining bij Altijd Mindful op dezelfde manier als de mindfulnesstraining tot maximaal 350 euro: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness#vergoeding

Meer achtergrondinformatie over deze training vind je hier:
https://www.compassietraining.nl/compassietraining/

MBCL compassietraining (di.)

Tijd: Negen dinsdagavonden van 19:00-21:30 uur
Locatie: Steenwijkerwold
Datum:

8/22 okt. 5/19 nov. 3/17 dec. 2024 en 7/21 jan. en 4 feb. 2025

Prijs:  €495
Contact: info@altijdmindful.nl

Voor aanmelden, informatie & contact: info@altijdmindful.nl. Of bel Anette: 06-43069256. Na aanmelding vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats.